Onderhoud Relance 40 koekenpan met Greblon keramische coating

Met de Relance 40 koekenpan, wokpan of vispan heeft u de beschikking over een zeer hoogwaardig product met een uniek, krasvaste non-stick coating. Zelfs met de meest geavanceerde anti-aanbaklaag kan het voorkomen dat er toch iets aanbakt. Door de volgende tips op te volgen, kunt u dit voorkomen:

  • Laat de pan eerst goed warm worden. In een hete pan zullen de ingrediënten niet aan de pan hechten.
  • Zet het vuur op tijd lager en voorkom een té hoge vlam. Het kokkerellen gaat niet sneller wanneer de vlam langs de buitenzijde kan komen….integendeel zelfs.

Test pan Relance-40Mocht het tóch gebeuren dat er vuil in de pan achter blijft, dan kunt u dit na het koken schoonmaken met een schuurspons. Lukt dit niet? Dan kunt u zelfs de resten verwijderen met een metalen schuurspons, eventueel met wat Cillit Bang als schoonmaakmiddel. U krijgt de pan dan weer volledig schoon.

Rechts ziet u een foto van een Relance 40 koekenpan die in een professionele omgeving (restaurant) gedurende een maand zeer intensief gebruikt is. Voor de test is er zelfs voor gekozen om de pan bewust te laten aanbakken. één zijde van de pan is daarna schoongemaakt met een metalen schuurspons, waarna de pan weer als nieuw is.

Kan de Relance 40 koekenpan in de vaatwasmachine?

Wij adviseren om de pannen handmatig met een beetje Dreft en een groen keuken schuurspons te reinigen. Zo nu en dan kan de vaatwasmachine geen kwaad, maar herhaaldelijke blootstelling aan de uiterst agressieve vaatwas reinigingsmiddelen kan de keramische coating een mat filmlaagje bezorgen. Hierdoor verliest de keramische coating het contact met het voedsel en kan deze beginnen aan te branden.

Let op! Alleen de Relance 40 koekenpannen mogen schoongemaakt worden met een (metalen) schuurspons! Pannen met een kwetsbare, reguliere anti-aanbaklaag zult u hiermee onherstelbaar beschadigen.

De bevindingen van een consument: Relance-40 Greblon Ceramic versus Relance blue Plus!

Hoe bak je de perfecte zalm? Herman den Blijker laat het zien.